Forveksler du mediation med meditation? Tror du, at mediation er en blød og hippieagtig måde at løse konflikter på? Så tro hurtigt om igen. 

Mediation er en kontant og effektiv metode, som flere og flere advokater har fået øje på og bruger som alternativ til sure og dyre retssager. I Løsningens labyrint fortæller en række garvede advokater om deres erfaringer med mediation og om, hvorfor metoden er en gave til erhvervslivet.

Der er skrevet mange teoretiske bøger om alternativ konfliktmægling, men intet taler så klart som eksempler, intet er så lærerigt som at høre om folks praktiske erfaringer. Om hvordan det lader sig gøre at få hidsige, stridende parter til at tale sammen igen. Finde en løsning og måske bevare et samarbejde. Og modsat: hvad der sker, når det hele kikser for dem og mediatoren.

Løsningens Labyrint er skrevet af Carsten Juul i samarbejde med Thomas Samsø Bloch og kan købes som papir- eller e-bog på DJØF’s forlag.

Med bogen følger tillige en podcast serie, hvor du kan høre en række garvede mediatoradvokater fortælle om deres praktiske erfaringer med mediation.

Du kan finde podcastserien “løsningens labyrint”, hvor du henter podcasts, eller lytte til afsnittene her.